Jeugdbewegingen krijgen 62.500 euro extra subsidie voor nieuwe lokalen

De gemeenteraad van Sint-Katelijne-Waver besliste om de helft van de renteloze lening van de twee jeugdverenigingen kwijt te schelden.
David Legreve De gemeenteraad van Sint-Katelijne-Waver besliste om de helft van de renteloze lening van de twee jeugdverenigingen kwijt te schelden.
De jeugdverenigingen Scouts Parsival en Scouts Roeland/gidsen Sint-Lucia krijgen van de gemeente Sint-Katelijne-Waver een extra subsidie. Deze dient als financiële steun bij de bouw van de nieuwe lokalen: “We schelden de helft van de lening, goed voor 62.500 euro per jeugdvereniging, kwijt.”

“In 2016 en 2017 kregen Scouts Parsival en Scouts Roeland/gidsen Sint-Lucia al een investeringssubsidie van 87.500 euro en een renteloze lening van 125.000 euro. Met dat bedrag konden de jeugdverenigingen hun nieuwe gebouwen deels betalen”, zegt burgemeester en schepen van Jeugd Kristof Sels (N-VA).

“Vanuit de gemeenteraad werd nu beslist om de helft van die renteloze lening, dat is dus een bedrag van 62.500 euro per vereniging, kwijt te schelden. We zien deze kwijtschelding als een extra subsidie voor de jeugdverenigingen. De looptijd van de lening blijft behouden, maar het terug te betalen bedrag wordt gehalveerd.”

“We hebben de voorbije jaren gezien dat deze bouwende jeugdverenigingen enorm veel tijd en energie stopten in zowel de bouw zelf als in het zoeken naar de nodige financiële middelen. De jongeren hebben dat fantastisch gedaan, wij willen met onze extra subsidie de druk wat verlagen. Zo kunnen de jeugdverenigingen in de toekomst weer te focussen op de essentie: kinderen en jongeren uit onze gemeente een leuke vrije tijd geven.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.