Gemeente opent derde hondenweide aan Pasbrugbos

De honden verkennen de nieuwe weide.
Marc Aerts De honden verkennen de nieuwe weide.
Het lokaal bestuur van Sint-Katelijne-Waver heeft zondag een nieuwe hondenlosloopzone aan Pasbrugbos geopend. Aan plaats geen gebrek, want de viervoeters kunnen zich uitleven op een gebied dat zo’n 3.000 m² groot is. 

“Dit is de derde hondenlosloopzone in onze gemeente. In de Elzestraat aan de begraafplaats en aan het Sint-Michielskasteel zijn er al hondenweides. Telkens proberen we iets nieuw te brengen. Deze keer is het een grote open vlakte, aan de begraafplaats zit je tussen de bomen en aan het kasteel is er een vijver voor de honden. Volgend jaar willen we een zone openen in het centrum, daar zullen een aantal speeltoestellen staan. We plannen ook nog hondenweides in Onze-Lieve-Vrouw-Waver en aan het militaire domein in Pasbrug”, zegt schepen van Dierenwelzijn An Coen (N-VA). 

Een honderdtal honden en baasjes kwamen de nieuwe weide zondag uittesten. “De weides in onze gemeente zijn heel populair. Het sociale aspect is niet onbelangrijk. We krijgen van baasjes te horen dat ze nu eindelijk hun buren leren kennen.” De hondenlosloopzone aan Pasbrugbos is bereikbaar via de Hoeveweg. 

Marc AertsReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.