Emma (15) bestormt hitlijsten

NIET GOED GENOEG VOOR FINALE THE VOICE, NU OPKOMEND TALENT IN ULTRATOP

Emma moest haar examens combineren met de drukte die haar eerste single met zich meebracht. "Maar mijn ouders hebben me goed afgeschermd."
Foto Daniel Geeraerts Emma moest haar examens combineren met de drukte die haar eerste single met zich meebracht. "Maar mijn ouders hebben me goed afgeschermd."
Net niet goed genoeg om The Voice Kids te winnen, maar wel verschillende hitlijsten veroveren. Het overkomt de Katelijnse Emma 'Bale' Balemans (15) met haar Kodaline-cover 'All I Want'. Ze stond al op nummer één in de iTunes-lijst en is de ultratip van de Ultratop. En dat in een volle examenperiode.

Emma kennen we nog van het VTM-programma the Voice Kids. Daar vond coach Regi dat ze niet goed genoeg was voor een finaleplaats, maar Emma liet het hoofd niet hangen. "Na the Voice Kids ben ik contact blijven houden met pianist Hans Francken en zijn vrouw Ingrid die ons zangles gaf. Het klikte en ik mocht altijd naar hun studio komen als ik iets wou opnemen", legt Emma uit. "Drie weken geleden heb ik Hans gecontacteerd met de vraag of ik 'All I Want' van Kodaline mocht komen inzingen. Gewoon voor de fun. Op twee uurtjes tijd hebben we alles opgenomen en heeft Hans een filmpje gemaakt."

Stress

Francken was zo onder de indruk van Emma dat hij contact opnam met de radiozenders MNM en Q-Music, die meteen de single een plaatsje op hun playlist gaven. Ondertussen stond Emma mooi overschillende keren op één in de iTunes-lijst en als kers op de taart is ze ultratip van de Ultratop 50.


Vooraleer Emma, vierdejaars Wetenschappen in College Hagelstein, volop van haar succes kan genieten moet ze vandaag nog wel een examen Nederlands afhandelen. "De single heeft zoveel teweeg gebracht, dat het soms moeilijk was om me tijdens de examenperiode te concentreren. Gelukkig hebben mijn ouders me afgeschermd zodat ik de focus kon houden. Mijn mama wist me ook altijd te zeggen hoe goed 'All I Want' het deed in de hitlijsten. De examenperiode waren stressvoller dan anders, maar ik denk wel dat het goed komt."


Na Bandits Jasper Publie en Thomas Van Achteren, beiden uit de Elzestraat, verbaast nu dus opnieuw een Katelijnenaar de Vlaamse muziekwereld. Sint-Katelijne-Waver staat dus niet langer alleen bekend om haar groenten, maar ook om haar jong muzikaal talent. "Gek hé? Ik heb daar ook al over nagedacht, maar een reden geven kan ik niet. Misschien zit er iets in het water?", lacht Emma, die met de voetjes op de grond blijft. "Op school reageert iedereen positief en er zijn leerkrachten die me 's middags komen vertellen dat ze me hebben 'geliked' op Facebook. Een klasgenoot van mijn zus wou zelfs mijn handtekening. Mijn vriendinnen bij de Gidsen van Sint-Katrien geven ook alleen maar leuke reacties, en net als ik schrikken ze van wat ik nu meemaak. De aandacht is natuurlijk superfijn, maar het belangrijkste voor mij is nog steeds de muziek. Een CD opnemen is één van mijn dromen, en hopelijk komt het er ooit van." Ondertussen heeft Emma al een eerste optreden vastgelegd. Op 26 december zal ze 'All I Want' zingen op het podium van de lichtstoet van Katelijne.