Dubbele Belgische winst op Heiveld

Tennis

Met de 17-jarigen Tibo Colson en Victoria Kalaitzis mocht het ITF-juniorentoernooi van Heiveld (categorie 4) gisteren twee Belgische overwinningen vieren. Door blessurezorgen was deze titel voor zowel Colson als Kalaitzis, die beide bij het Limburgse Tennisdel Genk zijn aangesloten, een hele opsteker.


Kalaitzis begon het toernooi als tweede reekshoofd en verdedigde in Sint-Katelijne-Waver haar titel van 2016. In finale versloeg ze de Nederlandse Dainah Cameron (ITF 450) met 7-6, 2-6, 6-2. Voor Kalaitzis is het meteen de tweede titel op rij. Twee weken geleden was ze nog de beste in het Nederlandse Almere (cat.4). Vanaf vandaag zoekt ze het een trapje hogerop en speelt ze in het Israëlische Raanana een toernooi van tweede categorie.


Eerste reekshoofd Tibo Colson (ITF 129) sukkelde de laatste jaren vooral met groeipijnen. Na Limelette en Schifflange in 2016 en Tunis en Tlemcen dit jaar, veroverde hij een vijfde juniorenkroon. De boomlange Colson ging in finale met 6-4, 7-5 over de Fransman Arhtur Bouquier (ITF 803). (WWT)