Dealer (23) mogelijk 60.000 euro armer

De openbare aanklager heeft gisteren de correctionele rechtbank in Mechelen gevraagd om bijna 58.050 euro verbeurd te verklaren. De 23-jarige Gregory V.O. uit Sint-Katelijne-Waver zou dat geld volgens de aanklager hebben verdiend met de handel in cannabis en speed.


De twintiger moest zich gisteren verantwoorden voor de feiten. Die kwamen aan het licht in oktober 2016. Drie bronnen hebben toen bij de politie gemeld dat hij drugs verkocht. Bij een huiszoeking zijn zowel cannabis in plastic zakjes als speed en XTC gevonden. V.O. zei aan de politie drugs te gebruiken.


Sinds kort verkocht V.O. ook drugs. Op basis van telefonie-onderzoek zijn achttien afnemers gevonden. Enkelen waren minderjarig. De aanklager tilde zwaar aan de feiten, onder meer omdat de twintiger in 2013 al voor dergelijke feiten werd veroordeeld. De aanklager vorderde een celstraf van dertig maanden en een boete van 2.000 euro. Gal Bedert, de advocate van de twintiger, vroeg een straf met uitstel. "Hij heeft tijdens de vier maanden voorhechtenis inzicht gekregen en hij beseft dat hij zijn leven terug op de rails moet krijgen", pleitte de raadsvrouw.


Vonnis op 1 juni. (TVDZM)