Burgers en verenigingen staan centraal in nieuw participatiebeleid van Sint-Katelijne-Waver

Denk Durf Doe! is de slogan van het participatietraject
SKW Denk Durf Doe! is de slogan van het participatietraject
Het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver start met een nieuw participatiebeleid, waarbij de samenwerking met inwoners en verenigingen centraal staat. Het startschot wordt gegeven op dinsdag 4 februari om 20 uur in het gemeentehuis met een eerste netwerkavond. Inwoners die mee de handen uit de mouwen willen steken zijn alvast welkom.

“Verschillende inwoners en verenigingen hebben de voorbije maanden ideeën ingediend voor een warm(er) SKW. Zo willen een aantal inwoners kruidenbakken inrichten op het openbaar domein, een jumelage opzetten met een buitenlandse gemeente, meer rustbanken plaatsen of een evenement organiseren op tweede Kerstdag in het Centrum. Tijdens de netwerkavond gaan zij op zoek naar helpende handen”, aldus Kristof Sels (N-VA), burgemeester van Sint-Katelijne-Waver.

Het gemeentebestuur wil een aantal acties realiseren in samenwerking met de inwoners. Enkele voorbeelden: de inrichting van een natuurbegraafplaats, de organisatie van vrije tijd voor personen met een beperking, het voortbestaan van de Katelijnse reuzen, de opstart van een korte keten economie … Op www.sintkatelijnewaver.be vind je een volledig overzicht van de onderwerpen die op 4 februari aan bod zullen komen.