Bouwvakkers leren bij over veiligheid

De bouwvakkers leren hoe ze stofvrij kunnen boren.
Foto Legreve De bouwvakkers leren hoe ze stofvrij kunnen boren.
Technologiecampus De Nayer van hogeschool Thomas More heeft gisteren zo'n 200 bouwvakkers ontvangen voor een opleidingsdag rond veiligheid. De hele dag waren er infosessies over het gebruik van ladders, gezond eten en snelheid in het verkeer.

"Naar jaarlijkse traditie organiseren we met Willemen Groep, in samenwerking met de Confederatie Bouw, opleidingsdagen voor onze medewerkers. De rode draad doorheen zo'n dag is zoals steeds veiligheid. We willen daar de aandacht op blijven vestigen", zegt Loïc Verstraeten, woordvoerder van Willemen Groep.

Preventie

"Vandaag (gisteren, red.) worden onder andere de belangrijkste risico's bij het werken met stellingen en enkele preventiemaatregelen rond stofvrij boren uitgelegd", aldus Verstraeten. "Onze bouwvakkers krijgen ook enkele aandachtspunten mee over hoe en wat ze kunnen doen om gezond te eten en te leven, rekening houdend met het ritme van het dagelijkse leven op een werf. Daarnaast is er nog een workshop rond overdreven snelheid in het verkeer. We merken dat onze medewerkers steeds rekening houden met de zaken die ze tijdens een opleidingsdag oppikken." De dag werd afgesloten bij veiling BelOrta, waar de bouwvakkers een drankje en fruit kregen. (AVH)