Bouwmeester brengt ruimtelijke ordening Sint-Katelijne-Waver in kaart

Gemeente SKW
De gemeente Sint-Katelijne-Waver hoopt met de zogenaamde bouwmeesterscan inzichten te krijgen voor een duurzamer en beter ruimtegebruik. Een team van experts zal de ruimtelijke ordening in kaart brengen en concrete beleidstips aanreiken. De resultaten worden verwacht in juni.

“Dat moet leiden tot een aangenamere, gezondere, beter uitgeruste en meer inclusieve leefomgeving”, klinkt het.  “De inzichten van de bouwmeesterscan zullen gebruikt worden bij de opmaak van het nieuwe gemeentelijk beleidsplan ruimte. Binnenkort zullen we een studiebureau opdracht geven om dat plan op te maken. Dat zal enkele jaren in beslag nemen. De bouwmeesterscan biedt ons sneller de juiste inzichten, zodat we onze beslissingen kunnen afstemmen op het ruimtelijk beleid van morgen. De vergunningsaanvragen wachten immers niet op het beleidsplan”, aldus schepen van Omgevingsbeleid Joris De Pauw (N-VA).

 In juni krijgt het gemeentebestuur de resultaten van de bouwmeesterscan. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.