Boete voor Personal Assistant van dj’s Dimitri Vegas & Like Mike

Een uitschuifbare wapenstok.
RV Een uitschuifbare wapenstok.
De rechtbank heeft de ‘Personal Assistant’ van het wereldberoemde Willebroekse dj-duo Dimitri Vegas & Like Mike veroordeeld voor het bezit van een wapenstok. De man uit Sint-Katelijne-Waver kreeg een boete van 800 euro.

De wapenstok werd aangetroffen bij een huiszoeking, die gebeurde na de vondst van wit poeder. De politie dacht aan cocaïne, maar uiteindelijk ging het om bloemsuiker. “Een ludieke uitnodiging voor de première van de film ‘Patser’”, verklaarde de verdediging. Het huis werd overhoop gehaald, maar behalve de wapenstok werd niets anders verdacht ontdekt.

Vrijgezellen

Omdat de minnelijke schikking niet werd betaald, volgde er een dagvaarding. Het parket vorderde een geldboete van 800 euro. De verdediging ging voor een eenvoudige schuldigverklaring. Volgens Omar Souidi, de advocaat van de beklaagde, ging het om een grap. De wapenstok was een attribuut op een vrijgezellenfeest. “En mijn cliënt wist niet meer dat hij het in huis had”, aldus meester Souidi. Nog volgens hem las het dossier zich als het scenario van een aflevering van ‘F.C. De Kampioenen’: “Eén met een absurd misverstand op het einde.”

Mechels rechter Suzy Vanhoonacker vond een eenvoudige schuldigverklaring uiteindelijk te licht. Ze veroordeelde de man tot het betalen van een boete van 800 euro.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.