Betalen bij gemeente kan nu ook met app op smartphone

BELGA

Sinds kort kunnen de klanten bij de gemeente betalen via Payconiq, een app voor smartphones die gratis te downloaden is. Betalen via dit systeem heeft volgens het lokaal bestuur Sint-Katelijne-Waver heel wat voordelen. 

“Er zijn zowel voordelen voor de klant als de gemeente. De klant kan makkelijk, snel en veilig betalen. Ook als de bankkaart is gestolen kan de klant via de app betalingen uitvoeren. Voor de gemeente zijn er verschillende voordelen. Er is minder cash geld in omloop, wat ons beter beveiligt bij diefstal. Minder cash geld betekent ook minder werk voor onze medewerkers om het geld te registreren. Tot slot zijn de kosten voor de gemeente lager bij een betaling via Payconiq dan een betaling via bancontact”, aldus schepen van Financiën Sven Verelst (CD&V). Payconiq kan ook gebruikt worden voor betaling van evenementen in de bibliotheek en bij evenementen zoals ‘Sint-Katelijne-Waver zingt’. “We onderzoeken nog of ook het betaalsysteem aan het kampeerautoterrein en de uitleenterminal in de bibliotheek kunnen uitgerust worden met een QR-code.” Mensen kunnen wel nog steeds met cash blijven betalen. “Maar we willen de maatschappelijke trend om meer en meer digitaal te betalen niet aan ons laten voorbijgaan. We zijn er van overtuigd dat we hiermee tegemoet komen aan de behoeften van een groot deel van onze klanten”, besluit burgervader Kristof Sels (N-VA).
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.