AWV start milieueffectenonderzoek voor nieuwe vergunning R6

Enkele wagens op de R6 toen die net open was.
Foto Legreve Enkele wagens op de R6 toen die net open was.
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaat een nieuwe omgevingsvergunning aanvragen voor het nieuwe stuk van de R6 tussen de Mechelsesteenweg in Sint-Katelijne-Waver en de Putsesteenweg (N15) in Bonheiden. Dat stuk van de ring is al enkele jaren in gebruik, maar zit sinds 2015 zonder bouwvergunning. Op 13 juni is er een infomarkt voor buurtbewoners.

Het nieuwe deel van de R6 tussen de Mechelsesteenweg in Sint-Katelijne-Waver en de Putsesteenweg (N15) in Bonheiden werd tussen 2012 en 2014 aangelegd door het Agentschap Wegen en Verkeer. In 2015 vernietigde de Raad voor Vergunningsbetwistingen de bouwvergunning voor dit project naar aanleiding van verschillende bezwaarschriften. 

Daardoor is er vandaag geen geldige vergunning voor dat stuk van de R6. Het AWV zal daarom een nieuwe omgevingsvergunning aanvragen. “Daarom moet ook een nieuw project-milieueffectenrapport opgesteld worden. Het studiebureau Antea werd aangesteld om deze opdracht uit te voeren”, zegt Jef Schoenmaekers, woordvoerder van AWV Antwerpen.

Infomarkt

“Op 4 juni is het aanmeldingsdossier bij de dienst MER ingediend. Vanaf midden juni zal het 30 dagen ter inzage liggen bij de betrokken lokale besturen. AWV en de gemeente Sint-Katelijne-Waver organiseren op 13 juni ook een infomoment om het dossier aan omwonenden toe te lichten.” De infomarkt vindt plaats in het gemeentehuis van Sint-Katelijne-Waver en is vrij toegankelijk van 17 tot 21 uur. “Iedereen is welkom om vragen te stellen en kan via een inspraakformulier bijkomende onderzoeksvragen suggereren”, klinkt het. 

Nieuwe vergunning

“Na de beoordeling van de inspraakformulieren en de adviezen van de dienst MER, kan het effectieve onderzoek starten. Het project-MER wordt uiteindelijk toegevoegd aan de aanvraag voor een nieuwe omgevingsvergunning. Het doel is om het project te vergunnen zoals het vandaag is uitgevoerd, eventueel aangevuld met milderende maatregelen die voortvloeien uit het project-MER.”
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Daniel Vanhees

    Antea Group is dezelfde onderneming die de dubieuze studie rond Uplace uitvoerde. Zelfs zonder studie wist je dat de trend naar (nieuwe) Shoppingcentra neerwaarts gaat en men terug meer inzet op winkels in steden.....Als de studie rond de R6 dezelfde richting uitgaat staan de omwonenden van de R6 er slecht voor vrees ik.