Arbeider (26) gewond na val van drie meter

Het Sint-Ursula Instituut in de Bosstraat
David Legreve Het Sint-Ursula Instituut in de Bosstraat
Een 26-jarige man uit het Mechelse is maandagvoormiddag gewond geraakt bij een arbeidsongeval in Onze-Lieve-Vrouw-Waver. De man viel drie meter naar beneden. Het Mechelse arbeidsauditoraat onderzoekt de omstandigheden.

Hulpdiensten werden opgeroepen omstreeks 10.00 uur naar het Sint-Ursula-Instituut in Onze-Lieve-Vrouw-Waver (Sint-Katelijne-Waver). De school voert momenteel verbouwingswerken uit aan een van de torens in de school. Hiervoor werd er een professionele klimmer ingezet. 

Naar verluidt zou de man zich hebben vastgemaakt aan een balk in de nok van de toren. Deze balk kwam plots los waardoor het slachtoffer zo’n drie meter naar beneden viel. De twintiger liep verwondingen op. Onder meer aan het hand. Hij werd onder begeleiding van een MUG-arts overgebracht naar het ziekenhuis voor verzorging. 

Toezicht op het Werk

De man zou niet in levensgevaar verkeren. Na het ongeval startte de politie van Bodukap (Bonheiden, Duffel, Sint-Katelijne-Waver en Putte) een onderzoek op. Ook het Mechelse arbeidsauditoraat werd ingelicht en dat stuurde Toezicht op het Welzijn op het Werk ter plaatse. 

“Momenteel zijn de omstandigheden waarin het ongeval zijn gebeurd nog niet volledig duidelijk”, vertelt arbeidsauditeur Gianni Reale. “Dit zal nu verder worden onderzocht.”