23ste Week van de Groentestreek plaatst Katelijnse groenteteelt in de schijnwerpers

Het bedrijf Brovo opent de deuren tijdens de Week van de Groentestreek
David Legreve Het bedrijf Brovo opent de deuren tijdens de Week van de Groentestreek
De gemeente Sint-Katelijne-Waver zet van zondag 5 mei tot en met vrijdag 10 mei de land- en tuinbouwbedrijven, veilingen en hobbytuinders in de kijker tijdens de Week van de Groentestreek. Een hele week lang organiseert de gemeente activiteiten rond groenteteelt.

“Tijdens de Week van de Groentestreek kunnen inwoners én toeristen deelnemen aan activiteiten die gelinkt zijn aan de land- en tuinbouw die zo kenmerkend is voor onze gemeente. Lezingen, bedrijfsbezoeken, een wandel- en fietstocht, een boerenmarkt, workshops voor kinderen, … voor ieder wat wils. We hopen ook dit jaar heel wat bezoekers in onze gemeente te mogen ontvangen”, vertelt burgemeester Kristof Sels (N-VA), die bevoegd is voor toerisme in zijn gemeente. “Dit is voor onze gemeente nog steeds de ideale gelegenheid om de land- en tuinbouwsector in onze gemeente onder de aandacht te brengen en alle facetten daarvan te tonen aan het brede publiek”, vult schepen van Land- en tuinbouw Sven Verelst (CD&V) aan.

Op zondag 5 mei wordt de aftrap gegeven van de Week van de Groentestreek, dit jaar aan zijn 23ste editie toe. “Wandelclub De Kadodders stippelde speciaal voor deze dag verschillende wandelroutes uit tussen 6 en 30 kilometers. Wie liever de fiets neemt, kan dit voor een tocht van 34 kilometers. Al deze tochten passeren langs de land- en tuinbouwbedrijven van Jarrid De Weerdt (Bergstraat 78) en Brovo (Den Rooi 4)”, klinkt het. Tijdens de week vinden er activiteiten plaats, zoals een workshop hoevebrood bakken, een bedrijfsbezoek aan veiling BelOrta, een kookworkshop en een Eco-comedyshow. Voor deze activiteiten moet je je wel inschrijven via www.skw.be/weekvandegroentestreek of bij de dienst Toerisme. Op vrijdag 10 mei sluit de Week van de Groentestreek af met een boerenmarkt op het binnenplein van het gemeentehuis. Er worden lokaal geteelde groenten en fruit, plantjes en ambachtelijke producten verkocht. Daarnaast maken verenigingen uit de gemeente lekkere groentehapjes klaar voor de bezoekers. De boerenmarkt opent om 18 uur. 

Voorstelling van de Week van de Groentestreek in het tuinbouwbedrijf Brovo van Philip en Steven Van Ostaeyen in Sint-Katelijne-Waver
David Legreve Voorstelling van de Week van de Groentestreek in het tuinbouwbedrijf Brovo van Philip en Steven Van Ostaeyen in Sint-Katelijne-Waver
Een delegatie van het schepencollege bezocht vandaag al het bedrijf
David Legreve Een delegatie van het schepencollege bezocht vandaag al het bedrijfReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.