WaseGolf breidt uit met 10 hectare; binnen enkele jaren kan men balletje slaan op voormalige stortplaats

Walter Vercruysse, senior captain bij WaseGolf, Remi Audenaert, Felix Van der Steichel, Lieven Dehandschutter en Bart Cassier, directeur Interwaas bezegelden donderdag de erfpachtovereenkomst voor de uitbreiding.
Kristof Pieters Walter Vercruysse, senior captain bij WaseGolf, Remi Audenaert, Felix Van der Steichel, Lieven Dehandschutter en Bart Cassier, directeur Interwaas bezegelden donderdag de erfpachtovereenkomst voor de uitbreiding.
WaseGolf, de golfclub in Sint-Gillis-Waas, heeft een erfpachtovereenkomst getekend met Interwaas voor de herbestemming van een oude stortplaats. Dit betekent een uitbreiding van het golfterrein met maar liefst 10 hectare. In 2023 moet het mogelijk zijn om een balletje te slaan op het voormalige stort.

WaseGolf opende pas in april 2017 de deuren en exact een jaar later volgde de 6-hole course. Het golfterrein situeert zich voorlopig enkel nog op gronden van de vroegere steenbakkerij in de Reepstraat die eigendom zijn van voorzitter Felix Van der Steichel. Met de erfpachtovereenkomst is nu een belangrijke stap gezet voor de uitbreiding naar een volwaardige 9-hole golfterrein. “De overeenkomst gaat over 10 hectare grond, gelegen aan de Kattestraat”, zegt Van der Steichel. “De aanwinst van deze extra gronden brengt de totale oppervlakte van WaseGolf op meer dan 25 hectare. Met die extra speelruimte plannen we een totale herinrichting. Onze huidige 6 hole course wordt dan aangepast naar 3 holes en op het extra terrein komen er 6 holes. We hertekenen ook ons bestaand terrein omdat de huidige holes nogal klein zijn. Hoe groter het parcours, hoe uitdagender het is voor onze leden natuurlijk.”

Administratieve weg

Vooraleer het zover is, moet er nog wel een hele administratieve weg bewandeld worden. “Dat gaat van een milieueffectenrapport tot een kapvergunning en een opheffing van het verbod op ontbossing”, legt Van der Steichel uit. “Als alles volgens plan verloopt, hopen we in de loop van 2023 klaar te zijn.”

De oude stortplaats van Interwaas moet volgens OVAM niet gesaneerd worden maar wordt wel volledig afgedekt en voorzien van een dikke laag zuivere aarde. Doorheen het golfterrein komt ook een nieuwe fietsverbinding vanaf de oude spoorzate tot aan de Reepstraat waarna men kan doorsteken naar de parallelweg van de E34. “We zijn enorm blij dat een stortplaats een groene long en toeristische trekpleister zal worden”, reageren Lieven Dehandschutter en Remi Audenaert, voorzitter en ondervoorzitter bij Interwaas tevreden.

De omvorming van de oude stortplaats is echter niet het eindpunt. Er is nog een derde fase voorzien op 20 hectare grond van DEME. Deze stortplaats is wel nog in gebruik en zal pas binnen 15 jaar ter beschikking worden gesteld.

Levenswerk

WaseGolf telt intussen al meer dan 400 leden. “We lossen hiermee onze eigen prognoses in”, vervolgt Van der Steichel. “13 jaar lang heb ik de opening van WaseGolf voorbereid en sindsdien ben ik er elke dag mee bezig. Het is dus echt een levenswerk. Ik ben blij dat onze club zo’n succes is en dat onze oude familiegronden terug één geheel vormen. Al is dat zeker niet het voornaamste doel. Mijn grootste droom is om de golfsport voor iedereen toegankelijk te maken.”

Op 19 mei opent de club de deuren voor het grote publiek. Iedereen is welkom vanaf 14 uur om een kijkje te nemen én een balletje te slaan. Met een golfinitiatie hoopt het clubbestuur jonge en iets minder jonge bezoekers warm te maken voor de golfsport. Deelname is gratis en ook de golfbenodigdheden worden gratis ter beschikking gesteld door de club. Geïnteresseerden dienen zich enkel vooraf aan te melden via info@wasegolf.be met vermelding van de leeftijd en een e-mailadres.

Het ontwerp voorziet in drie fasen een golfterrein van liefst 18 holes
Kristof Pieters Het ontwerp voorziet in drie fasen een golfterrein van liefst 18 holes
In een eerste fase werd al een driving range en een 6 holes parcours aangelegd.
Kristof Pieters In een eerste fase werd al een driving range en een 6 holes parcours aangelegd.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.