Uitslaande brand verwoest woning pal op landsgrens

Kristof Pieters
Er heeft zondagavond een zware brand gewoed in de Teerlingstraat, pal op de Belgisch-Nederlandse grens van Clinge en De Klinge. Er vielen geen gewonden maar de schade is aanzienlijk.

Zowel de Belgische als de Nederlandse brandweer werden opgeroepen voor een schouwbrand in de Teerlingstraat op Nederlands grondgebied. Het vuur nam razendsnel uitbreiding en bij aankomst van de eerste blusploegen ging het reeds om een uitslaande dakbrand. Omdat de woning toch reeds verloren was, concentreerde de brandweer zich op de naastgelegen woning, om te vermijden dat het vuur zou overslaan. Die woning kon gevrijwaard worden. Het getroffen huis raakte echter zwaar beschadigd. De volledige bovenverdieping brandde uit en het gelijkvloers liep zware rook-, roet- en waterschade op. De oorzaak van de brand is nog niet gekend. Er raakte niemand gewond. De bewoners vonden tijdelijk onderdak bij familie.

Kristof Pieters
Kristof Pieters
Kristof Pieters
Kristof PietersReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.