Twee ongevallen in twee weken tijd in Polderstraat: “Dringend nood aan snelheidsremmers”

Serge De Groof en Lissa Poot hadden hun auto voor de deur geparkeerd. Ze hadden de wagen amper één dag eerder aangekocht.
Kristof Pieters Serge De Groof en Lissa Poot hadden hun auto voor de deur geparkeerd. Ze hadden de wagen amper één dag eerder aangekocht.
De bewoners van de Polderstraat willen snelheidsremmers in hun straat. Vooral ’s nachts drukken bestuurders op de kaarsrechte baan het gaspedaal diep in. In twee weken tijd waren er twee ongevallen. Serge De Groof en Lissa Poot hadden hun auto amper één dag toen het voertuig in de nacht van vrijdag op zaterdag werd aangereden.

Het koppel zat in de woonkamer toen er plots een zware klap weerklonk. “We wisten meteen hoe laat het was, want twee weken eerder was ook de auto van de buurman al aangereden”, klinkt het. “Buiten zagen we de ravage. De bestuurder, een Nederlander, was ongedeerd, maar beide voertuigen waren total-loss. Een geluk bij een ongeluk, want bij onze buur had de dader vluchtmisdrijf gepleegd. Dit keer kon de bestuurder geen kant meer op, want de schade aan zijn eigen wagen was te groot.”

Voor Serge en Lissa is het wel een zware dobber. “We hadden de auto maar de dag voor de aanrijding gekocht”, zucht Serge. “Hopelijk komt de verzekering snel met een vergoeding over de brug, want onze spaarcenten zitten erin. Ik neem zelf vaak het openbaar vervoer, maar Lissa werkt ’s nachts in de haven en heeft een auto nodig. We hebben nu een wagen geleend van vrienden.”

De wagen van Serge en Lissa werd over de haag gekatapulteerd en liep zware schade op.
rv De wagen van Serge en Lissa werd over de haag gekatapulteerd en liep zware schade op.

Het koppel is niet verrast door het ongeval. “Het is een kaarsrechte baan waar enorm hard wordt gereden. Overdag is de zichtbaarheid goed, maar ’s nachts worden bestuurders verrast door auto’s die op de baan geparkeerd staan. Bovendien is de openbare verlichting erbarmelijk. Vroeger stonden onze auto’s veilig op de berm, maar er werd intussen een fietspad aangelegd. Dat is goed nieuws voor de fietsers, maar ze hadden dat fietspad beter aan de overkant van de baan gelegd. Nu doen onze auto’s eigenlijk dienst als snelheidsremmer, met alle gevolgen vandien.”

Sluipweg voor beschonken bestuurders

De bewoners uit de Polderstraat vragen al langer aan de gemeente om maatregelen te nemen en zijn intussen een petitie gestart. In november vorig jaar richtte een dronken bestuurder nog een grote ravage aan toen hij met zijn bestelwagen inreed op een rij geparkeerde auto’s. Een van de voertuigen werd toen in de vitrine van een kapsalon gekatapulteerd. Volgens de buurtbewoners is de baan al langer een populaire sluipweg van en naar Nederland, vooral voor wie een tikkeltje te diep in het glas heeft gekeken.

Nieuw asfalt

Nico De Wert (N-VA) bracht de problemen afgelopen donderdag nog ter sprake op de gemeenteraad. “Dat was naar aanleiding van het vorige ongeval met vluchtmisdrijf”, vertelt hij. “De overdreven snelheid is in de meeste gevallen de oorzaak van de ongevallen. Vorig jaar werd een deel van de Polderstraat bovendien ook geasfalteerd. De geluidsoverlast is daardoor wel gedaald, maar asfalt nodigt bestuurders ook uit om harder te rijden. Het is jammer dat er toen geen verkeersdrempels of bloembakken zijn geplaatst.”

Burgemeester Maaike De Rudder (CD&V) belooft om de verkeersveiligheid in de Polderstraat onder de loep te nemen. “We nemen dit zeker ernstig en ik zal samen met de dienst mobiliteit onderzoeken welke maatregelen zich opdringen. Ik ga ook contact opnemen met de politie om deze situatie grondig te bespreken.”

Kristof Pieters2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • theo DE MEY THEOPHIEL

    koningshoeveweg De Klinge wacht al 6 jaar op een initiatief van de gemeente om in te grijpen om een eind te maken aan snelheidsoverlast en geluidsoverlast .Ik hoop dat het bij jullie vlugger gaat.

  • martine severi

    De Buitenstraat in de Klinge vraagt al jaren voor snelheid remmers en toch komt het er maar niet zelfs na zware verkeersongevallen