Schurftbesmetting in woonzorgcentrum onder controle

Kristof Pieters
De uitbraak van schurft in het woonzorgcentrum De Kroon in Sint-Gillis-Waas is onder controle. De beschermings- en isolatiemaatregelen in de betrokken afdeling zijn opgeheven nadat alle bewoners en de voltallige personeelsequipe een preventieve behandeling kregen.

De scabiësbesmetting was vorige week uitgebroken in dienst 3 in de nieuwe vleugel van het woonzorgcentrum. Afgelopen vrijdag kreeg iedereen een integrale behandeling. In principe is hiermee aan alle verplichtingen voldaan maar maandag krijgen alle bewoners en het personeel nog een tweede behandeling. “Dit is louter preventief omdat het gaat om een kleine, dichte leefgemeenschap en we absoluut geen herbesmetting willen riskeren”, zegt coördinator Zorg Carine Thyssen. Na de behandeling van maandagnamiddag zal iedereen gewassen kledij dragen, in een volledig ververst bed gaan slapen, maar ook risicovrij schoeisel of antislipsokken krijgen. Dinsdag wordt het tweede deel van de behandeling gedaan. Vanaf woensdag 6 februari is de behandeling in principe beëindigd en kan familie opnieuw op bezoek komen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.