Scholieren herdenken 10 jaar Free Foxes met feestelijke stoet

Kristof Pieters
In 2009 won Sint-Gillis-Waas de wedstrijd ‘Thuis voor een beeld’ van de provincie Oost-Vlaanderen en Radio 2. Sindsdien sieren de ‘Free Foxes’, een kunstwerk van Caroline Coolen, het mooie polderlandschap in Meerdonk. Nu, 10 jaar later, nam het feestcomité Meerdonk samen met de Meerdonkse scholen en de ouderraad het initiatief om deze overwinning opnieuw te vieren.

Het kunstwerk staat op de kruising van de Groenendijk, Verbindingsstraat, Krekeldijk en Dijkstraat. De overwinning werd tien jaar geleden behaald dankzij de inzet van de hele gemeente maar ook de scholieren uit Meerdonk droegen destijds hun steentje bij. Exact tien jaar later werd nu opnieuw een muzikale wandeling georganiseerd door de scholen De Wegwijzer en GOM. De kleuters zaten in fruitbakken die door tractoren werden voortgetrokken. De oudere leerlingen stapten te voet mee op. Ze werden verwelkomd door een delegatie van het gemeentebestuur. Na afloop volgde er nog een welkome verkoeling met een ijsje bij Ijshoeve De Boey.

Kristof Pieters
Kristof Pieters
Kristof Pieters
Kristof Pieters
Kristof PietersReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.