Reynaertbank in ere hersteld

De Reynaertbank werd in zijn oude glorie hersteld
Kristof Pieters De Reynaertbank werd in zijn oude glorie hersteld

De Reynaertbank aan het rondpunt in de Klingedijkstraat in De Klinge is in zijn oude glorie hersteld. Het is een exemplaar uit een reeks rustbanken die in 1955 geplaatst werden voor een Reynaertroute. Elke rugleuning is voorzien van twee verzen uit het Reynaertepos met bijhorend tafereel. Het ontwerp en de schildering van het tafereel en de verzen in gotisch schrift werden uitgevoerd door wijlen kunstenaar Romain Goeters (1916-1996). “Helaas zorgde het weer voor slijtage van de schildering”, zegt schepen van Toerisme Marita Meul (CD&V). “Deze banken, geplaatst in acht gemeenten, vormen waardevol Waas erfgoed. De bank werd daarom vervangen met veel respect voor de originele bank van meer dan 60 jaar geleden.” Kunstenares Myriane Matthys startte een gedetailleerde zoektocht naar het originele ontwerp met de juiste vormgeving van het tafereel, het gotisch handgeschreven tekst en het exacte kleurenpallet. Nadien schilderde ze het Reynaerttafereel opnieuw op de rugleuning van de nieuw geplaatste bank.”

Het tafereel op de  Reynaertbank werd door kunstenares Myriane Matthys vakkundig overgeschilderd.
Kristof Pieters Het tafereel op de Reynaertbank werd door kunstenares Myriane Matthys vakkundig overgeschilderd.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.