N-VA wil meer signalisatie waar fietspad en rijbaan samenkomen

De N-VA raadsleden in de Beekstraat in Sint-Pauwels waar fietsers van het fietspad plots op de rijbaan komen.
Kristof Pieters De N-VA raadsleden in de Beekstraat in Sint-Pauwels waar fietsers van het fietspad plots op de rijbaan komen.
Op plaatsen waar het fietspad eindigt en fietsers op de rijbaan komen, moet betere signalisatie komen. Dat vindt gemeenteraadslid Koen Daniëls (N-VA).

“We hebben verschillende plaatsen in onze gemeente waar het fietspad plots stopt en de fietsers op de rijbaan komen. Fietsers, en zeker kinderen, volgen gewoon de logische weg waardoor automobilisten ineens een fietser op de rijbaan zien opduiken. Dat is zo in de Beekstraat in Sint-Pauwels maar ook in de Blokstraat in Sint-Gillis-Waas. Optimaal zou natuurlijk zijn om het fietspad door te trekken. In afwachting daarvan stellen we voor om op die plaatsen nu reeds de fietser rugdekking te geven en het duidelijker aan te geven voor automobilisten. Dit kan met arcering van een stukje van de weg en het plaatsen van een verkeerskegel”, licht Daniëls het voorstel toe. Hij liet het punt op de agenda van de gemeenteraad plaatsen maar dit werd weggestemd door de meerderheid. Het gemeentebestuur wil wel de problematiek in een ruimer kader van het mobiliteitsplan bekijken. “Ik vind het ongelooflijk dat men dergelijke kleine ingrepen uitstelt tot er een grotere studie is en dus in tussentijd de veiligheid van fietsers op het spel zet”, reageert Daniëls.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.