Minister De Croo bezoekt bedrijf Tack dat unieke tool ontwikkelde voor tracering van fruit

Minister Alexander De Croo bezocht het fruitbedrijf van de familie Tack en had vooral interesse in het systeem dat zoon Laurens ontwikkelde voor de tracering van het fruit.
rv Minister Alexander De Croo bezocht het fruitbedrijf van de familie Tack en had vooral interesse in het systeem dat zoon Laurens ontwikkelde voor de tracering van het fruit.
Vicepremier Alexander De Croo heeft een bezoek gebracht aan het fruitbedrijf van de familie Tack in Sint-Gillis Waas. Laurens Tack ontwikkelde een tool waarmee hij het fruit ten allen tijde kan traceren. Op het vijfde Europacongres van Jonge Landbouwers sleepte hij hiermee de prijs van ‘Meest duurzame project’ in de wacht.

Het fruitbedrijf van de familie Tack teelt voornamelijk peren. Zoon Laurens ondervond dat de administratie op dat bedrijf op een nogal omslachtige manier gebeurde en besloot daarin verandering te brengen. Met Agromanager kan hij alles traceren, van telen tot oogsten, tot bewaren in koelcellen, sorteren en verpakken. Bij de opmaak van een leveringsbon weet hij zo perfect van welk perceel elk stuk fruit afkomstig is. Die tracering is verplicht. Maar de 25-jarige fruitteler combineert met zijn managementtool een pak gegevens. Met data van pluk tot verkoop krijgt hij snel een zicht op arbeid en rendement. Dat zorgt voor heel wat administratieve vereenvoudiging en maakt een grondige kostprijsberekening mogelijk.

Alexander De Croo reageert enthousiast op het online platform op maat van de fruittelers. “Inzetten op digitalisering loont, zeker ook in de landbouw. Dat beseffen steeds meer Belgen”, klinkt het.

Agromanager is intussen ook beschikbaar voor andere fruittelers. Laurens heeft intussen al meer dan 100 klanten. Agromanager is ook één van de tien Vlaamse landbouwinnovaties van 2018.

rvReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.