Kinderopvang Stekelbees zoekt oplossingen voor overbezetting

Kristof Pieters
Landelijke Kinderopvang Stekelbees zoekt oplossingen voor de huidige overbezetting. Sinds de start van het schooljaar zijn er negatieve berichten over de werking van de buitenschoolse opvang. 

“Door een samenloop van omstandigheden zoals een toevloed aan nieuwe aanvragen, meerdere laattijdige reservaties na de vakantieperiode, nieuwe regels rond kortopvang door overbezetting en de daarbij horende inzetbaarheid van kinderbegeleiders verloopt nu niet alles optimaal”, geeft Stekelbees toe. “We zijn volop in overleg met alle betrokken partners om een oplossing te zoeken die voor iedereen aanvaardbaar is.” 

Intussen vraagt de kinderopvang om het nodige begrip op te brengen dat Stekelbees meer kinderen opvangt dan toegelaten en daarmee de capaciteit van ruimte en draagkracht overschrijdt, en dat het online systeem niet onterecht volzet aangeeft. “De kinderbegeleiders zelf nemen hierin geen beslissingen. We hebben alle begrip voor de onmacht van de ouders, maar vragen ook respect op te brengen voor de begeleiders en bij klachten, vragen of problemen rechtstreeks contact op te nemen met de coördinatoren van Landelijke Kinderopvang.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.