Gemeente bestrooit fietspaden voortaan met pekel

TDK
De gemeente Sint-Gillis-Waas heeft twee pekelsproeiers aangekocht. Die zullen ingezet worden tijdens de winter om de fietspaden zo goed mogelijk ijs- en sneeuwvrij te houden.

Voortaan gebeurt de gladheidbestrijding op fietspaden dus met pekel in plaats van met zout. Pekel werkt bij vriestemperaturen tot -21 graden celcius, maakt het mogelijk om preventief te strooien en zorgt voor een betere spreiding. Er zijn dus heel wat voordelen tegenover het strooien met zout. De strooiroutes zijn terug te vinden op de gemeentelijke website www.sint-gillis-waas.be.

Het gemeentebestuur benadrukt ook nog eens dat het bij winterweer verplicht is om zelf het voetpad voor je deur sneeuw- en ijsvrij te houden. Doe je dit niet, dan riskeer je een boete. Veeg sneeuw en ijs wel niet op de rijbaan of het fietspad. Doe je dit wel, dan wordt het voor fietsers nog gevaarlijker rijden.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.