Fietsster kritiek na frontale aanrijding op kruispunt N403

Gewestweg heeft kwalijke reputatie • Plannen liggen klaar voor aanleg gescheiden fietspad

De fietsster werd aangereden door een afslaande auto.
Kristof Pieters De fietsster werd aangereden door een afslaande auto.
Een fietsster is woensdagochtend levensgevaarlijk gewond geraakt bij een aanrijding op het kruispunt van de Zandstraat N403 met de Heerbaan op de grens van Kemzeke en Sint-Pauwels. De vrouw werd gegrepen door een afslaande auto. De gewestweg heeft een kwalijke reputatie want er gebeurden al heel wat ongevallen met zwakke weggebruikers. Er liggen intussen plannen klaar voor de aanleg van gescheiden fietspaden.

Het ongeval gebeurde kort voor de middag. De vrouw fietste in de Zandstraat richting Kemzeke. Ze werd gegrepen door een Peugeot die uit de richting van Kemzeke kwam. De bestuurder sloeg linksaf de Heerbaan in. Hij had daarbij de fietsster niet opgemerkt en reed haar frontaal aan. De vrouw werd opgeschept en tegen de voorruit gekatapulteerd. Ze kwam enkele meter verder op de grond terecht. 

Een ziekenwagen en MUG kwamen ter plaatse en dienden het slachtoffer ter plaatse de eerste zorgen toe. De vrouw werd vervolgens met levensbedreigende verwondingen naar het AZ-Nikolaas overgebracht. De jonge automobilist was in shock. Hij werd eveneens naar het ziekenhuis overgebracht. Het parket stelde een verkeersdeskundige aan om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.

Zoveelste zwaar verkeersongeval

Het is het zoveelste zwaar verkeersongeval op de N403 tussen Sint-Niklaas en Hulst. Vooral de Zandstraat heeft een kwalijke reputatie. Het actiecomité Veilig Sinpals ijvert al een tijdje voor een meer veilige inrichting. Het comité hekelt daarbij vooral het vele zwaar verkeer en de onveilige fietspaden. Recent kreeg de gewestweg al een nieuwe laag asfalt en ook het aanpalend fietspad kreeg langs één kant daarbij een overlaging. De gemeente Sint-Gillis-Waas heeft ook reeds het snelheidsregime verlaagd van 70 naar 50 kilometer per uur. Dit is in afwachting van een definitieve heraanleg van de gewestweg met fietspaden die gescheiden liggen van de rijbaan. De oversteekplaatsen worden dan voorzien met verhoogde middeneilanden, zodat dat de voetganger in twee bewegingen kan oversteken. Vorig jaar nog kwam een 86-jarige man om het leven toen hij de gewestweg wou oversteken ter hoogte van de oversteekplaats aan het kruispunt met de Monseigneur Bermijnstraat. De werken voor een definitieve heraanleg zouden binnen een drietal jaar moeten starten.

Het slachtoffer werd opgeschept en tegen de voorruit gekatapulteerd.
Kristof Pieters Het slachtoffer werd opgeschept en tegen de voorruit gekatapulteerd.
Het ongeval gebeurde op het kruispunt van de Zandstraat en de Hoekstraat.
Kristof Pieters Het ongeval gebeurde op het kruispunt van de Zandstraat en de Hoekstraat.
Het slachtoffer werd in kritieke toestand afgevoerd.
Kristof Pieters Het slachtoffer werd in kritieke toestand afgevoerd.2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Gerard Braeckmans

    Het kruispunt heraanleggen.

  • Toon Schouteden

    Autobestuurders zijn tegenwoordig onvoorzichtiger geworden. Er is meer verkeer op de baan, dus moet je nog beter opletten en door niets afgeleid worden.