Extra verkeerslicht maakt kruispunt Kronenhoekstraat veiliger

Aan de linkerkant van de straat werd nu een extra verkeerslicht geplaatst.
Kristof Pieters Aan de linkerkant van de straat werd nu een extra verkeerslicht geplaatst.
Er is een extra verkeerslicht geplaatst op het kruispunt van de Kronenhoekstraat met de Kerkstraat. Er deden zich namelijk geregeld gevaarlijke situaties voor als een lijnbus stilstond.

Deze week werden de verkeerslichten in de Kronenhoekstraat omgebouwd naar een energiezuinige LED-installatie. Op vraag van oppositiepartij N-VA maakte het gemeentebestuur van die ombouw meteen gebruik om ter hoogte van de vrije basisschool De Klimop een extra verkeerslicht te plaatsen. “Dat komt de zichtbaarheid en dus de verkeersveiligheid ten goede, vooral wanneer de bus stopt aan de bushalte”, zegt schepen van mobiliteit Tom Ruts (Groen).

De N-VA fractie had het probleem op de gemeenteraad geschetst. Het verkeerslicht op de hoek van de straat was door de stilstaande bus vaak niet zichtbaar voor die achterliggende auto’s. Chauffeurs staken hierdoor voorbij terwijl het licht op rood stond. Regelmatig moesten voetgangers op het laatste moment wegspringen.

Op voorstel van Koen Daniëls (N-VA) werd nu een bijkomend verkeerslicht geplaatst aan de overkant van de straat. Op die manier ziet het verkeer achter de bus wanneer het rood is en voetgangers oversteken.

archiefbeeld: wanneer een lijnbus halt houdt in de Kronenhoekstraat ontneemt deze het zicht op het verkeerslicht aan de rechterkant en steken chauffeurs de bus voorbij met gevaarlijke gevolgen.
Kristof Pieters archiefbeeld: wanneer een lijnbus halt houdt in de Kronenhoekstraat ontneemt deze het zicht op het verkeerslicht aan de rechterkant en steken chauffeurs de bus voorbij met gevaarlijke gevolgen.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • robi smet

    Nu nog de lichten laten werken volgens Nederlanders systeem zou helemaal top zijn. De lichten gaan op groen als er een wagen zich aanbied nu sta je vaak heel lang stil zonder een andere auto te zien op het kruispunt.