Eerste evenementen geschrapt, woonzorgcentrum sluit deuren voor bezoekers

Gemeente neemt eerste preventieve maatregelen tegen coronavirus

Woonzorgcentrum De Kroon sluit tot 19 april de deuren voor bezoekers.
JVS Woonzorgcentrum De Kroon sluit tot 19 april de deuren voor bezoekers.
Ook in Sint-Gillis-Waas worden de eerste evenementen geschrapt naar aanleiding van het coronavirus. Het gaat over een infovergadering in De Klinge, de opendeurdag van het Welzijnshuis, een boekvoorstelling in de bib, de aanplanting van het geboortebos en een seniorenbal. Het woonzorgcentrum sluit tot 19 april de deuren voor externe bezoekers. 

Woensdagmiddag waren bijna alle 60 Oost-Vlaamse burgemeesters in Gent voor overleg met waarnemend provinciegouverneur Didier Detollenaere. Woensdagavond maakte burgemeester Maaike De Rudder (CD&V) van Sint-Gillis-Waas vervolgens de eerste preventieve maatregelen bekend voor haar gemeente. Een aantal evenementen gaat niet door. Het gaat om de infovergadering over het Parochiehuis in De Klinge op donderdag 12 maart, een boekvoorstelling in de bibliotheek op vrijdag 13 maart, de opendeurdag van het Welzijnshuis op zaterdag 14 maart, de aanplanting van het geboortebos en ontbijt op zaterdag 14 maart en het Seniorenbal op donderdag 19 maart.

En wat met private evenementen? “Ik raad alle inwoners aan om doordacht te werk te gaan. De maatregelen van de waarnemend provinciegouverneur moeten verplicht opgevolgd worden."  
Het politiebesluit werd op woensdag 11 maart uitgevaardigd en is hier te raadplegen. 
Alle verenigingen die via de gemeente een zaal gereserveerd hebben, kunnen die tot en met 31 maart ook gratis annuleren.

Woon-zorgcentrum

Nog een maatregel komt er om de bewoners van het woonzorgcentrum De Kroon te beschermen. Dat sluit vanaf 12 maart tot 19 april de deuren voor externe bezoekers.

Burgemeester Maaike De Rudder: “We bekijken op dit moment of er nog andere evenementen moeten uitgesteld worden.”
JVS Burgemeester Maaike De Rudder: “We bekijken op dit moment of er nog andere evenementen moeten uitgesteld worden.”