Alerte visser en brandweer redden paard van verdrinkingsdood

Brandweermannen hebben zaterdagnamiddag een paard van de verdrinkingsdood kunnen redden nadat het in een brede gracht gesukkeld was aan de Groenendijkstraat in Meerdonk. Het dier werd per toeval ontdekt door een visser die met zijn roeibootje toevallig de gracht was opgevaren.

“Ik kom hier even verderop geregeld vissen, want ik heb er een vissershuisje staan en ik heb mijn roeibootje er liggen”, getuigt de man. “Het gebeurt maar zelden dat ik tot hier kom gevaren. Heel toevallig ben ik zo op het paard gestoten. Het dier was al flink vermoeid. Het water is maar een goeie meter diep maar het paard was met zijn poten in de modder gezakt en zat vast. Ik heb de kop van het dier in mijn bootje gehangen en de hulpdiensten gebeld.”

De brandweerposten van Sint-Gillis-Waas en Beveren kwamen ter plaatse maar moesten zelf ook hulp inroepen van een verreiker van de gemeentedienst. Met de zware brandweerwagens kon men de drassige weide moeilijk bereiken. Na een half uurtje kon men het licht verzwakte dier weer op het droge tillen. Het was niet duidelijk hoe lang het paard al in het water lag. Ook een dierenarts kwam ter plaatse om te achterhalen van wie het paard was en om het dier de nodige zorgen toe te dienen. Na zo’n 5 minuten stond het paard weer op zijn benen. Eerder op de dag was er ook al een paard in een gracht gesukkeld aan de Sint-Niklaasstraat in Sint-Gillis-Waas. Ook hier kon de brandweer het dier uit zijn benarde positie bevrijden.

Kristof Pieters
Kristof Pieters
Kristof Pieters
Kristof Pieters
Kristof Pieters
Kristof Pieters
Kristof Pieters
Kristof Pieters
Kristof Pieters7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ruud van rooy

  Dat is mooi nieuws,maak mijn dag, weer goed

 • marie claire knaepkens

  Dikke proficiat ook voor de visser

 • louis meuleman

  Meuleman Louis Hopelijk gaan ze de rekening nu naar de eigenaar sturen en niet op de kosten van de belasting betaler wand er zijn er teveel die dieren houden maar geen degelijke afsluiting plaatsen

 • Frans Van der Linden

  Fijn nieuws!

 • Ingrid De Kerpel

  Zulk nieuws maakt de dag een beetje mooier. Met een pluim voor alle redders.