Aanhangwagen met steenpuin kantelt in gracht na uitwijkmanoeuvre

De aanhangwagen met steenpuin belandde in de gracht naast de parallelweg van de E34.
Kristof Pieters De aanhangwagen met steenpuin belandde in de gracht naast de parallelweg van de E34.
Op de Reinakkerweg, de parallelweg van de E34, kantelde vrijdagmiddag een aanhangwagen van een tractor in de gracht. De chauffeur van de tractor moest uitwijken voor een vrachtwagen die uit de tegenovergestelde richting kwam.

Bij het uitwijkmanoeuvre reed de chauffeur iets te veel in de kant waardoor de zware tractor wegzakte in de berm. Het gevaarte ramde eerst een verlichtingspaal waarna de aanhanger kantelde. De tractor zelf bleef op zijn wielen staan. De lading stenen kwam in de gracht en op het naastgelegen fietspad terecht. De landbouwer wou een torenhoge factuur van een bergingsfirma vermijden en riep de hulp in van enkele bevriende collega’s. Zij snelden met een andere tractor en een graafkraan ter plaatse. Met verenigde krachten kon de aanhangwagen al vrij snel uit de gracht getrokken worden. Die raakte wel beschadigd waardoor er een hoeveelheid hydraulische olie in de gracht terecht kwam. De brandweer kon de gelekte olie verwijderen door middel van absorberende doeken in het vervuilde water te leggen. De verloren lading steenpuin werd vervolgens ook nog overgeladen in een andere aanhangwagen. De parallelweg was enkele uren afgesloten tussen de rotonde aan Voorhout en de Kluizendijkstraat. Het verkeer kon omrijden via de Reepstraat.

Kristof Pieters
Kristof Pieters
Kristof Pieters
Kristof PietersReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.