468 snelle bestuurders betrapt

De politie van Sint-Niklaas heeft tijdens de flitsmarathon van maandag- tot dinsdagmorgen 4.592 automobilisten gecontroleerd op hun snelheid. 180 bestuurders reden te snel.

De hoogst gemeten snelheid was 98 per uur in de Hoge Bokstraat, waar 50 is toegelaten. De overtreder zal voor de rechter moeten verschijnen. De Hoge Bokstraat springt er overigens ook uit als straat met de meeste overtreders: een derde van alle passanten rijdt te snel. In de Bellestraat reed dan weer amper iemand te snel.


De politie van Kruibeke en Temse nam ook deel aan de flitsmarathon. Daar werden 214 wagens geflitst op een totaal van 3.787 voertuigen. Het hoogste aantal overtredingen was er op Eigenlo, in de Hoogkamerstraat en de Hogenakkerstraat. In Moerbeke werd gecontroleerd in de Ledestraat. Acht van de 388 gecontroleerde wagens reden te snel. Een opgedreven bromfiets is voor vijftien dagen in beslag genomen.


De politie van Lokeren controleerde op negen verschillende plaatsen. 66 van de 1.972 gecontroleerde voertuigen reden te snel. De hoogste snelheid werd genoteerd in de Bautschoot: 90 kilometer per uur in de bebouwde kom. De 47-jarige bestuurder mocht meteen zijn rijbewijs afgeven aan de politie. Acht bestuurders kregen een boete omdat ze hun gsm gebruikten. (PKM)