"Ze hoorde die auto niet aankomen"

MAKELAAR (38) DOODGEREDEN NA HUISBEZOEK

Makelaar Isabel Monsieur (inzet) wilde na de rondleiding in het huis nog snel iets uit haar auto pakken aan de overkant van de straat. Bij het oversteken werd ze gegrepen door de Saab.
Kristof Pieters Makelaar Isabel Monsieur (inzet) wilde na de rondleiding in het huis nog snel iets uit haar auto pakken aan de overkant van de straat. Bij het oversteken werd ze gegrepen door de Saab.
Een 38-jarige vrouw is gisterenmiddag om het leven gekomen bij een dramatisch verkeersongeval op de Maatweg in Sint-Gillis-Waas. Isabel Monsieur, een makelaar van het immokantoor ERA, had net enkele kandidaat-kopers rondgeleid in een woning. Bij het afscheid wou ze nog iets uit haar wagen nemen en stak ze de straat over. Op dat moment werd ze gegrepen door een wagen. Ze overleed ter plaatse.

Het ongeval gebeurde gisterenmiddag rond half vier op de Maatweg, een smal baantje dat parallel loopt met de E34. Isabel Monsieur had er een afspraak met kandidaat-kopers van een woning. Na de rondleiding nam ze op de oprit afscheid en wou ze snel nog iets uit haar wagen nemen. Bij het oversteken van de straat werd ze gegrepen door een wagen, een Saab cabrio, die in de richting van de wijk 't Kalf reed. De hulpdiensten waren snel ter plaatse en probeerden de vrouw nog te reanimeren, maar voor het slachtoffer kon helaas geen hulp meer baten. Ze overleed ter plaatse. De Maatweg werd door de politie voor alle verkeer afgesloten. Het parket stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Voorlopig wijst alles er op dat de chauffeur de vrouw niet meer kon ontwijken toen ze plots de baan overstak. De man verkeerde zelf ook in shock en werd opgevangen door de politie en medische diensten.

De voorruit van de Saab cabrio raakte beschadigd bij de aanrijding.
Kristof Pieters De voorruit van de Saab cabrio raakte beschadigd bij de aanrijding.

Continu lawaai

Volgens de buren heeft de vrouw de auto wellicht niet horen aankomen. "Onze straat ligt op enkele meters van de drukke E34 en door het voorbijrazend verkeer is er continu lawaai. In normale omstandigheden hoor je een auto naderen, maar hier dus niet. We hebben het zelf ook al ervaren. Het is een tragisch ongeval, maar de chauffeur had vermoedelijk nooit tijdig kunnen stoppen. Normaal gezien is hier weinig verkeer maar tijdens de spitsuren nemen veel chauffeurs deze weg om de drukke verkeerswisselaar van De Tromp te ontwijken. Men mag hier 70 km/uur rijden maar eigenlijk is het wegprofiel hier niet voor geschikt."

Kristof Pieters

Alleenstaande moeder

Het slachtoffer is Isabel Monsieur, een alleenstaande moeder van 38 jaar die met haar zoon van 18 in Hamme woonde. Het huis in de Maatweg stond nog maar sinds een week of twee te koop. Isabel Monsieur had het pand als makelaar voor ERA Wonen in portefeuille. Op het kantoor in Sint-Niklaas waar ze werkte, wordt met ongeloof en afschuw gereageerd op haar plotse dood. "Deze ochtend zaten we nog samen en nu krijgen we dan plots dit tragisch nieuws te horen. Het is gewoon verschrikkelijk", zegt zaakvoerder Johan Krijgsman zwaar aangeslagen. "Isabel zat sinds een drietal jaar in ons team en was erg geliefd. Ze zette zich altijd tot het uiterste in voor haar klanten en deed ook alles voor haar zoon. We weten ook nog niet wat er precies gebeurd is maar alles wijst op een tragische samenloop van omstandigheden. We kunnen amper geloven dat ze er niet meer is."