"Er is nog niets verloren"

DERDE AMATEURKLASSE A

Een degelijke prestatie op de mat leggen, maar na negentig minuten toch zonder punten naar huis moeten: in Sint-Gillis-Waas weten ze ondertussen wel hoe dat voelt. Eén week na de onverdiende nederlaag tegen Lede gingen de Waaslanders nu ook nipt onderuit op het veld van Pepingen, de nummer drie uit de reeks.

Hulptrainer Luc Van Goethem Sp. Sint-Gillis-Waas

De kansen om alsnog het behoud te verzekeren zijn er, met nog amper drie matchen voor de boeg, zeker niet groter op geworden voor de huidige nummer vijftien uit de derde amateurklasse A. Toch gelooft hulptrainer Luc Van Goethem nog altijd op een goede afloop.


"Na onze nederlagen in Wetteren, waar we dramatisch speelden, en Ingelmunster dacht ik enkele weken geleden eerlijk gezegd nog dat het over was", aldus Van Goethem. "Maar na onze prestatie in Pepingen stapten we allemaal met een ander gevoel de bus op. We wisten onze voet te zetten naast die van misschien wel de best voetballende ploeg uit de reeks. We werden daar net niet voor beloond met een verdiend puntje, maar moeten wel vertrouwen putten uit dit soort prestaties. Als we straks tegen Ronse hetzelfde kunnen brengen, moeten we in staat geacht worden om iets te rapen. En dan kunnen we misschien in de resterende opdrachten tegen Berlare en Vlamertinge, twee rechtstreekse concurrenten, nog een paar plaatsjes winnen", maakt Van Goethem zich sterk. Hij zag zijn ploeg in Pepingen zelfs op voorsprong komen dankzij een doelpunt van Thibeau De Vos, volgens Van Goethem zaterdag de 'beste Waaslander' op het veld. "Vijf minuten voor rust hadden we zelfs de kans om verder uit te lopen, maar Smet mikte voorlangs. In plaats van 0-2, werd het in extremis nog 1-1 voor de pauze. Dat tegendoelpunt viel op een slecht moment. Maar ook na de rust boden we meer dan verdienstelijk weerwerk aan een ploeg die toch enkele spelers heeft die eerder op het hoogste niveau speelden. Een prestatie om fier op te zijn, maar jammer genoeg weer niks opleverde." (ODW)