Twintiger kruipt met 2,88 promille en zonder slaap achter het stuur

De politierechtbank in Halle
Mozkito De politierechtbank in Halle
J.L. heeft vorig jaar als bij wonder geen ongelukken veroorzaakt toen hij dronken rond reed in Sint-Genesius-Rode. De politie haalde hem uit het verkeer en liet hem blazen. De twintiger bleek liefst 2,88 promille alcohol in het bloed te hebben. 

Hij verklaarde nadien dat hij meer dan veertig uur niet geslapen had. “Ik was die dag naar school geweest en nadien wat gaan drinken met vrienden”, legde hij uit. “Dan moest ik gaan werken en uiteindelijk ben ik nadien nog blijven plakken bij een vriend.”

Werkstraf en rijverbod

Politierechter Johan Van Laethem besloot om mild te zijn, omdat het de eerste keer was dat de jonge man voor de rechter stond. J.L. ging naar huis met een werkstraf van 50 uur en een rijverbod van twee maanden. Hij moet ook medische en psychologische examens afleggen voor hij opnieuw mag rijden.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.