Stationsstraat krijgt parkeerverbod

Vanaf maandag 10 oktober is het verboden om te parkeren en stil te staan in de Stationsstraat, en dat langs beide kanten.

De Stationsstraat is tijdens de ochtend- en avondspits een heel drukke straat, onder andere omdat de lagere school en de secundaire afdeling van het Onze-Lieve-Vrouwinstituut er gevestigd zijn. Het gemeentebestuur wil dat zoveel mogelijk ouders die hun kinderen afzetten met de wagen daarvoor uitwijken naar de kiss and ride-zone op de Gemeentehuislaan. Volgens het gemeentebestuur is er ook voldoende sociale controle om van die zone veilig naar school te stappen.


De voorbije jaren waren er vaak problemen met het stilstaan en parkeren in de straat en dan vooral in de omgeving van het containerpark. Het verkeer, dat er in beide richtingen rijdt, reed er zich vaak vast omdat de geparkeerde wagens de doorgang belemmerden. De Oude Stationsstraat is intussen ook vernieuwd. Ter hoogte van de nieuwe appartementsblokken werd parking aangelegd. Een dertigtal parkeerplaatsen zijn al opengesteld. De andere kant van de parking wordt nog even ingenomen door de werf voor de afwerking van de appartementen. (BKH)