Kerkje kopen? Voor 325.000 euro heb je er één

Het parochiekerkje van het gehucht Ten Broek in Sint-Genesius-Rode wordt te koop gezet.
Mozkito Het parochiekerkje van het gehucht Ten Broek in Sint-Genesius-Rode wordt te koop gezet.
De kerkfabriek Onze-Lieve-Vrouw van Alsemberg kondigde eind mei aan dat het de parochiekerk van Ten Broek in Sint-Genesius-Rode te koop zou zetten en nu is de procedure ook officieel gestart. Via www.fed-net.be is de kerk in de etalage gezet voor 325.000 euro. 

Intussen is er al een bod uitgebracht voor de vraagprijs maar wie geïnteresseerd is kan nog tot en met 22 augustus bieden. Met de opbrengst wil de kerkfabriek een deel van de restauratie van de Onze-Lieve-Vrouwekerk in de Beerselse deelgemeente Alsemberg betalen. In de parochiekerk van Ten Broek vonden sinds 2017 jaren geen vieringen meer plaats. De kerkfabriek biedt via dezelfde website ook een huis aan naast de kerk voor 225.000 euro.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Inge Poelman

    Goede vraag Alfons Schepers, zo zou het toch moeten!

  • Alfons Schepers

    Komt de opbrengst de gemeenschap ten goede met wier geld ze gebouwd werd..?