Inbrekers veroordeeld na arrestatie op actiedag tegen woninginbraken

Baert Marc
Drie Albanezen zijn veroordeeld tot celstraffen tussen 36 en 46 maanden voor een twintigtal inbraken in heel Vlaanderen. Grappig toeval: ze werden opgepakt op de actiedag ‘Eén dag niet’, een actie tegen woninginbraken.

Op 26 oktober belde een bewoonster van een huis op de Zoniënwoudlaan dat ze in de tuin van de buren drie verdachte mannen had zien wandelen. De politie, die die dag net hun actiedag ‘Eén dag niet’ hield, kwam meteen ter plaatse en kon twee van hen inrekenen in de Driesbosstraat. Hun kompaan kon ontkomen. Zijn identiteit kon achterhaald worden toen in hun wagen zijn identiteitskaart werd aangetroffen. Hij werd geseind, maar nog niet gevonden. Hij gaf dan ook verstek.

De twee anderen boden ter zitting hun excuses aan. “Ze hadden geen geld en wilden luxegoederen stelen om zo iets te verdienen”, aldus de verdediging. Uit onderzoek bleek dat ze alleen in Sint-Genesius-Rode eind oktober al 6 keer toesloegen. Ze sloegen steeds op dezelfde manier toe. Met een schroevendraaier forceerden ze een raam of deur om vervolgens het huis te doorzoeken en enkele luxegoederen te stelen. Eerder hadden ze hetzelfde al meermaals gedaan over heel Vlaanderen. Zo sloegen ze ook toe in Lier, Brugge en Tienen. De man die verstek gaf, kreeg 46 maanden cel. De twee anderen 36 en 40 maanden. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.