Ex-advocaat bedreigde ex en haar advocaat

Een 51-jarige Brusselaar heeft voor het hof van beroep strafopschorting gekregen voor onder meer bedreigingen en belaging. In eerste aanleg had de man nog twee jaar effectieve celstraf gekregen.

De vijftiger, zelf een voormalige advocaat, was na zijn echtscheiding in 2013 verwikkeld geraakt in een dispuut over onderhoudsgeld. Het ging er dermate hard aan toe, dat de beklaagde de advocate van zijn ex begon te viseren. Volgens hem was zij immers verantwoordelijk voor het feit dat hij en zijn ex verder uit elkaar gedreven werden, en dat liet hij duidelijk merken. Zowel de advocate als de ex - die in Sint-Genesius-Rode woonde - werden bestookt met scheldmails en -sms'jes.

Naar de keel gegrepen

De Brusselaar bedreigde beiden ook herhaaldelijk met de dood, ondanks tussenkomsten van politie, parket en een onderzoeksrechter. In het politiekantoor greep hij zijn ex zelfs naar de keel. Voorts richtte hij zich ook rechtstreeks tot de onderzoeksrechter en de parketmagistraat die het dossier behandelden.


Maar de beklaagde en de slachtoffers kwamen intussen tot een vergelijk. Daarom vond het hof het raadzaam om de man geen straf meer te geven. (WHW)