Exclusief voor abonnees

Braziliaans gezin weer thuis na twee maanden in terugkeerwoning: “Kinderen zijn door de hel gegaan, maar we geven de hoop niet op”

Flavio (30) en Elsimeiry (36) samen met Miller (11), Anthony (6) en Otavie (4) in de zetel thuis in Sint-Genesius-Rode. Het gezin kan opnieuw lachen nadat ze twee maanden in een terugkeerwoning moesten blijven na een uitwijzingsbevel.
Mozkito Flavio (30) en Elsimeiry (36) samen met Miller (11), Anthony (6) en Otavie (4) in de zetel thuis in Sint-Genesius-Rode. Het gezin kan opnieuw lachen nadat ze twee maanden in een terugkeerwoning moesten blijven na een uitwijzingsbevel.
De Braziliaanse familie Cardoso ging de voorbije twee maanden door de hel nadat ze een uitwijzingsbevel kregen van de Dienst Vreemdelingenzaken en gedwongen werden om in te trekken in een terugkeerwoning. “We geven de hoop niet op voor de kinderen”, zegt Flavio (30) als we hen opzoeken in Sint-Genesius-Rode. “Zij hebben hun leven hier, maar in Brazilië is er niets voor hen.”

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Word ook abonnee en kies hier je formule op maat

Mobiel

Mobiel

Onbeperkt toegang tot alle artikels op HLN.be en in de app. Stop wanneer je wil.

Digitaal

Digitaal

Elke dag de digitale versie van de krant en toegang tot alle artikels. Stop wanneer je wil.

Weekend + Digitaal

Weekend + Digitaal

Elke zaterdag de papieren weekendkrant in jouw bus en elke dag volledige digitale toegang. Stop wanneer je wil.

Compleet

Compleet

Elke dag de papieren krant in jouw bus en volledige digitale toegang. Stop wanneer je wil.

Eerste 4 weken GRATISNadien slechts €6,95 per 4 weken€ 0,00
Eerste maand GRATISNadien €12 per maand€ 0,00
Eerste maandNadien €16 per maand€ 10,00
Eerste maandNadien €21 per maand€ 15,00
Lees 4 weken gratisLees 1 maand gratisStart met lezenStart met lezen2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • DIRK VAN DESSEL

    "Politiek" vluchteling" uit Brazilië ? Hoezo ?

  • Michel Van Limbergen

    Twed maten en twee gwichten, gterwijl dit land zwicht onder illegalen en economische vluchtelingen, worden deze gezinnen zonder boe of ba opgepakt en teruggestuurd terwijl net deze gezinnen een bijdrage vormen tot deze maatschappij