N-VA zet gemeenteraadslid uit partij: Steenssens zetelt voortaan als onafhankelijke

Gino Steenssens.
Foto Marc Aerts Gino Steenssens.
Gemeenteraadslid Gino Steenssens zetelt voortaan als onafhankelijke in de Sint-Amandse gemeenteraad. Steenssens werd door de N-VA uit de partij gezet wegens 'te weinig inzet'.

Met een brief bij de start van de gemeenteraad liet de Sint-Amandse N-VA-fractie weten dat Steenssens geen deel meer uitmaakt van de partij. "Hij woonde geen fractievergaderingen en bestuursvergadering bij, kreeg kansen genoeg om zich te herpakken, maar deed dat niet", klinkt het. De afdeling ging hogerop aankloppen, de nationale partijraad zette Steenssens uiteindelijk uit N-VA.


"Dit is niet meer of minder dan een persoonlijk conflict dat escaleerde", reageert Steenssens. "Onder de vorige voorzitter waren de vergaderingen altijd goed gepland, nu kwamen de data last minute binnen. Als kinesist kan ik mij dan nog onmogelijk vrijmaken, maar ik werd keer op keer verweten niet aanwezig te zijn. Die discussies zijn uit de hand gelopen en men wilde mij kwijt. Ik heb nog beroep aangetekend en werd nog wel gehoord door de partijraad, maar heb het gevoel dat de beslissing toen al genomen was."


Steenssens zetelt nu als onafhankelijke. "Ik ben verkozen door het volk en laat mijn zetel in de gemeenteraad nu niet innemen door N-VA. Ik zal mij blijven inzetten voor mijn dossiers en de inwoners van Sint-Amands. Wat 2018 brengt, is nu nog niet duidelijk." (EDT)