LAB kan starten in gebouwen Hekkestraat

De nieuwe secundaire school LAB kan van start gaan in de leegstaande schoolgebouwen in de Hekkestraat in Sint-Amands. De gemeenteraad bevestigde dinsdagavond de intentie om deze gebouwen te verhuren aan de initiatiefnemers van de nieuwe school.


"De vrije basisschool Zonnebloem verhuist tegen de paasvakantie naar haar nieuwbouw verderop in de Hekkestraat, de oude schoolgebouwen komen dan vrij. We hadden de intentie om na deze verhuis de mogelijkheid te onderzoeken om de schoolsite om te vormen tot woongelegenheden. Dat plan bergen we voorlopig op, en we geven de LAB-school de kans om het gebouw te huren", zegt burgemeester Peter Van Hoeymissen (CD&V).


"LAB kan nu starten met de informatiemomenten en inschrijven, wij zullen intussen vanuit het schepencollege samen met LAB een huurovereenkomst opstellen. De school wil starten met een eerste en tweede middelbaar, en moet hiervoor minstens 141 leerlingen verzamelen. Tegen 1 oktober moet duidelijk zijn of LAB dit aantal haalt. Is dat niet het geval, dan kunnen wij nog de omvorming tot woonsite onderzoeken." (EDT)