Jonge kattin neergeschoten in woonwijk

De schotwonde was een vingertop groot.
Foto Van Der Zeypen De schotwonde was een vingertop groot.
Een jonge kattin is beschoten geweest in de Jan Hallezlaan. Het dier werd opgemerkt door buren, het Dierenwereldkruis bracht de kat over naar een veearts. Daar bezweek ze uiteindelijk aan haar verwondingen.

"De schotwonde toont dat het om een kogel ging die ongeveer een vingertop groot is", zegt voorzitter van het Dierenwereldkruis Chris Cools. De kogel kon verwijderd worden en de kattin werd verzorgd. Ondanks alle hulp bezweek het dier aan zijn verwondingen. Wanneer de feiten zich hebben voorgedaan, is nog niet helemaal duidelijk. Afgelopen donderdag werd het Dierenwereldkruis ingelicht. "Een buurman had gezien hoe het dier mankend de straat overliep en zich ging verstoppen onder een geparkeerde wagen", luidt het in de Jan Hallezlaan.

Eigenaar

Het Dierenwereldkruis verspreidde onlangs een oproep naar de eigenaar van de kattin. Want die is voorlopig nog niet gekend. "Het dier is niet gesteriliseerd en heeft geen chip. We hebben de eigenaar dus nog niet kunnen verwittigen. Misschien ziet hij of zij onze oproep", vertelt voorzitter Cools nog. Voor het Dierenwereldkruis is het de eerste keer in jaren dat ze dergelijke oproep kregen. "Het is best schokkend. Maar we nemen dit ernstig en zullen de lokale politie van Klein-Brabant inlichten."


Bij de politie lieten ze gisteren weten de melding ernstig te nemen en de zaak te onderzoeken. Ook in de buurt begrepen ze niet wie of waarom iemand tot zoiets in staat zou zijn. "Hier spelen geregeld kinderen op straat. Ik mag er niet aan denken dat hier iemand met een geweer ligt te schieten", klinkt het nog. (TVDZM)