Jobstudente (17) aangerand door vijftiger

Een 57-jarige man uit Dendermonde is zich gisteren moeten komen verantwoorden voor het aanranden van een zeventienjarig meisje uit Londerzeel. De feiten vonden plaats in de cafétaria van een rusthuis in Lippelo.

"Meneer begon vrijwel meteen over zijn seksleven te praten, sloot de gordijnen en de deur van het cafetaria waarna hij haar wou knuffelen. Het meisje kon ontsnappen maar werd wel nog op de mond gezoend. Kort daarvoor was ze ook al twee keer betast geweest aan haar poep. Een keer ging hij zelfs met zijn hand in haar broek", luidde het in de vordering van procureur Nele Poelmans. Het meisje stapte naar de directie en de politie. De vijftiger werd ontslagen en zelfs even in de gevangenis gezet. Dat had onder meer te maken met het feit dat hij in het verleden al twee keer werd veroordeeld voor verkrachting. Zelf betwistte de vijftiger alle betrokkenheid.


"Ik heb haar misschien aangeraakt omwille van plaatsgebrek maar dat was helemaal niet met seksuele intenties", klonk het. De verdediging ging voor de vrijspraak. Het oordeelde dat er maar weinig bewijzen waren. Het parket had een hele andere mening. Ze vorderde een celstraf van 18 maanden. "Niet alleen is meneer een zedendelinquent, het meisje heeft helemaal niets te winnen om hem dit ten laste te leggen de leugentest sprek niet in zijn voordeel", besloot Poelmans.


Het meisje, haar moeder en vader kwamen zich burgerlijke partij stellen. Ze vroegen samen 2.250 euro en de aanstelling van een deskundige.


"Dit heeft een heel diepe indruk achtergelaten. Ze is sindsdien in behandeling bij de psychiater", zei de mama van het inmiddels meerderjarige meisje.


Vonnis op 4 januari (TVDZM)