Selfies nemen met je hockeyheld

ZILVEREN MEDAILLEWINNAARS VAN KHC DRAGONS KOMEN NAAR DORPSDAG

Heb je altijd al gedroomd om Felix Denayer, Arthur Van Doren, Florent Van Aubel, Thomas Briels, Emmanuel Stockbroeckx en Alexander Hendrickx, dé hockeyhelden van Brasschaat, eens te ontmoeten? De Brasschaatse spelers van KHC Dragons die met de nationale hockeyploeg op de Olympische Spelen van Rio een zilveren medaille behaalden, worden morgen als helden ontvangen en gehuldigd in hun eigen gemeente op de dorpsdag.

Tijdens de huldiging krijgen de spelers een lekker stukje zoete zonde cadeau van de gemeente en zullen ze ook tijd maken om hun zilveren medaille te tonen aan het publiek. Nadien maken Felix Denayer, Arthur Van Doren, Florent Van Aubel, Thomas Briels, Emmanuel Stockbroeckx en Alexander Hendrickx tijd om handtekeningen en mooie posters uit te delen aan de toegestroomde fans en trotse Brasschatenaren. Ook zal er de mogelijkheid zijn om foto's en selfies te nemen met de olympiërs en hun medaille.

"De spelers hebben echt een hele mooie prestatie neergezet en dat mag zeker gevierd worden", zegt sportschepen Adinda Van Gerven (N-VA). De spelers worden ontvangen op het podium in het sportdorp op het Armand Reusensplein. "Normaal gezien verwachten we sowieso al veel volk op de dorpsdag, maar dat zal nu wel een pak meer zijn. Vaak komen ook redelijk wat niet-Braschaatenaren naar onze dorpsdag, maar hopelijk lokken we nu wat meer eigen inwoners."

Vierde veld

Intussen legt KHC Dragons de laatste hand aan de realisatie van hun vierde veld. "En dat is zeker nodig, want de prestaties van de Red Lions zorgen voor een ware boost aan inschrijvingen", zegt voorzitter van KHC Dragons Hans Borstlap. "We hebben enorm veel aanvragen gekregen voor de wedstrijd voor de oefenjeugd en de kennismakingssessies. Dat is meestal wel het geval wanneer de schoolperiode weer begint, maar het aantal aanvragen ligt toch werkelijk beduidend hoger. Datzelfde hebben we meegemaakt toen onze jongens enorm goed presteerden op het EK in Boom."

Tijdens de finale kwamen er maar liefst 1.000 mensen de wedstrijd live volgen op twee grote schermen in The Mansion, het clubhuis van KHC Dragons. "Het is voor iedereen een sensatie geweest", gaat Borstlap verder. "Zeker als je een echte hockeyliefhebber bent, dan raak je sprakeloos van dit soort wedstrijden en prestaties. Even waren onze jongens ontgoocheld dat ze geen gouden medaille hadden gewonnen, maar achteraf kwam er al snel een enorme fierheid dat ze zilver hebben gewonnen. Ook wij als club en de jongens die hier trainen waren enorm geëmotioneerd. Zo'n medaille betekent echt heel veel voor ons. Het is enorm bijzonder."

Voorbeeld

Borstlap is zijn spelers enorm dankbaar. "Het is ongelooflijk wat zij voor de sport doen. Ze hebben werkelijk alles opgegeven om elke dag te trainen en beter te worden. Geen feestjes, geen alcohol en geen dinertjes. Zij doen alles voor de sport en ze zijn daarmee zeker een voorbeeld op de jeugd. Hun prestaties en gedrevenheid zal ongetwijfeld een weerslag hebben op de jeugd. Ik wil hen zeker bedanken. De huldiging is dan ook dik verdiend."

Thomas Briels, Félix Denayer, Vincent Vanasch, Simon Gougnard en Loïck Luypaert met hun medaille in Rio. Zondag komen de eerste twee naar Brasschaat en gaan ze op de foto met fans.
Photo News Thomas Briels, Félix Denayer, Vincent Vanasch, Simon Gougnard en Loïck Luypaert met hun medaille in Rio. Zondag komen de eerste twee naar Brasschaat en gaan ze op de foto met fans.