Twee families gaan elkaar op straat te lijf met honkbalknuppels

Vechtpartij in Schoten.
Tom Van Grieken Vechtpartij in Schoten.
Afgelopen dinsdagavond vond in Schoten een hevige vechtpartij plaats tussen twee families. Vier betrokkenen raakten gewond. Donderdag verschenen er beelden op sociale media. Die tonen hoe er zelfs honkbalknuppels worden gebruikt.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Dinsdagavond 7 januari werd Vordenstein in Schoten opgeschrikt door een vechtpartij op straat. Het parket meldt dat twee families met elkaar op de vuist gingen. De beelden die donderdag op sociale media verschenen, tonen hoe daarbij ook honkbalknuppels gebruikt werden: “De Lokale Politie Schoten is snel ter plaatse gekomen voor een tussenkomst. Een aantal betrokkenen hebben inderdaad met wapens slagen uitgedeeld. Die werden meteen van hun vrijheid beroofd”, vertelt parketwoordvoerder Kristof Aerts.

Bij het incident raakten vier betrokkenen gewond. Het parket heeft al een onderzoek geopend: “We nemen de feiten zeer ernstig. Ook al toont het filmpje slechts een fragment van de feiten die eigenlijk in een ruimere context moeten geplaatst worden, toch is het onaanvaardbaar dat een ruzie op de openbare weg uitgevochten wordt. We zullen dan ook de betrokkenen identificeren. Het onderzoek zal de strafmaatregelen dan bepalen”, besluit Aerts. 

Tom Van Grieken

Vlaams Belang-voorzitter en Schotens gemeenteraadslid Tom Van Grieken plaatste donderdag het filmpje op Facebook. Hij veroordeelt het incident: “Dit geweld is onaanvaardbaar in onze straten. Het moet streng bestraft worden”, klinkt het. 
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Anne Callebaut

  Deze hufters doen wat ze willen hier in dit onbestuurbaar land. Dit is dank zij de verliezende partijen.

 • Peter Janssens

  Zulke beelden zorgen voor nog wat meer stemmen voor VB. Het begint bij meer en meer mensen te dagen dat VB al 30 jaar de enige partij is die de dingen heeft voorspeld die nu bezig zijn en ons niet heeft voorgelogen.

 • Helga Heylen

  Dit is toch niet normaal seg!!! I Dit moet bestraft worden!!! Ik woon in Schoten en het is hier super tof. Ik hoop dat dit ook zo zal blijven!!!!

 • Werner Van den brouck

  Moest Tom Van Grieken dit niet hebben gedeeld had het weer mooi in de doofpot geraakt en had Belgie gedacht dat we in een normaal land wonen.. Dank u Tom voor de waarheid!!

 • Paul Vandekerckhove

  Tom Van Grieken moet zijn werk doen in het parlement , en de politie op straat met de wetten uit het parlement .