Tante Kaat doet oproep voor Warmste Week: "Steun Appel en Ei met benefietactie"

Tante Kaat (tweede van links) met de vrijwilligers die tandpasta en lippenbalsem gaan verkopen.
Foto Kristof De Cnodder Tante Kaat (tweede van links) met de vrijwilligers die tandpasta en lippenbalsem gaan verkopen.

De Schotense Elma Dalhuijsen - bij het grote publiek beter bekend als Tante Kaat - lanceert een oproep in het kader van Studio Brussels Warmste Week. Dalhuijsen wil mensen aansporen om benefietacties op poten te zetten voor sociale kruidenierswinkel Appel en Ei. Dalhuijsen is één van de veertig vrijwilligers achter die winkel.


De Warmste Week is een begrip in de eindejaarsperiode. Radiozender Studio Brussel helpt dan geld inzamelen voor allerhande goede doelen. Appel en Ei - de sociale kruidenierswinkel die sinds drie jaar is gevestigd in de voormalige pastorij van Sint-Jozef Bloemendaal - staat deze keer ook op de lijst met uitgekozen projecten.


"Met Appel en Ei bieden we mensen die het minder breed hebben de kans om goedkoper te winkelen. Verder organiseren we huiswerkbegeleiding aan kinderen uit kansarme gezinnen en coördineren we allerlei activiteiten om eenzame mensen uit hun sociaal isolement te halen", legt Elma Dalhuijsen uit. "Wekelijks helpen we zo een honderdtal Schotenaren. Maar dat kost dus allemaal geld en die centen moeten van ergens komen. In het verleden hielden de Grungblavers bijvoorbeeld al eens een benefietconcert voor ons en nu biedt De Warmste Week ons een mooie gelegenheid om extra fondsen te werven."

Tandpasta

Tante Kaat hoopt dat verschillende particulieren, bedrijven en verenigingen ook effectief acties op poten gaan zetten, specifiek voor Appel en Ei. "Ik heb al weet van een after work party en van mensen die lippenbalsem en tandpasta gaan verkopen ten voordele van Appel en Ei."


Wie zich geroepen voelt om de handen uit de mouwen te steken kan mailen naar info@appelenei-schoten.be. (KDC)