Schoten springt mee op de kar van deelfietsen

Ook in Schoten kan je voortaan deelfietsen gebruiken.
Laenen Ook in Schoten kan je voortaan deelfietsen gebruiken.
De gemeente Schoten springt mee op het idee van deelfietsen en gaat daarvoor een samenwerking aan met Mobit. Die organisatie is ook al actief in Antwerpen en Brasschaat.

Mobit werd vorig jaar in Brasschaat ingevoerd en is daar met meer dan 5.000 ritjes een redelijk groot succes. Daarom wil de gemeente Schoten mee op de kar springen. “We hebben momenteel een vijftigtal fietsen die gebruikt kunnen worden en dat zal in de toekomst nog uitgebreid worden”, klinkt het bij schepen Walter Brat (N-VA). “We hopen op die manier dat meer mensen de wagen gaan laten staan voor kortere verplaatsingen.”

Wie gebruik wil maken van de deelfietsen, moet eerst de app downloaden en zich registreren. Daarna kan iedereen de fiets gemakkelijk ontlenen. Gebruikers betalen per (begonnen) blok van twintig minuten. Het eerste uur kost dat 0,45 euro per 20 minuten, het tweede uur wordt dat 0,65, het derde uur 0,80 en vanaf het vierde uur 1 euro per twintig minuten. Wie minder dan vier minuten fietst, betaalt slechts 0,29 euro. Er wordt ook nog aan een systeem gewerkt om de deelfietsen te gebruiken zonder smartphone.

Zeventien dropzones

In Schoten zijn in totaal zeventien dropzones voorzien waar de fietsen kunnen achtergelaten worden. Dat zijn LDC ’t Dorp, VDAB, Sint-Filippus, Kasteel, Sporthal Vordensteyn, Markt, Parking ’t Ven, Gasketelplein, Sportpark De Zeurt, de Waterbus, Villerslei, Schotenhof, Wezelsebaan, Koningshof, Botermelk, E10-plas en Keizershoek. Wie zijn fiets buiten de dropzone achterlaat, betaalt een toeslag van 0,45 eurocent. Je kan de fiets ook achterlaten in Antwerpen en Brasschaat. Laat je de fiets achter buiten Schoten, Brasschaat of de Antwerpse districten, dan wordt een toeslag van 5 euro aangerekend.

LaenenReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.