Schoten krijgt dancefestival

GLOBEFEST MIKT OP BREED PUBLIEK MET LOKAAL DJ-TALENT

Organisator Jarko Peeters op De Zeurt waar de eerste editie van Globefest zal plaatsvinden.
Foto KDS Organisator Jarko Peeters op De Zeurt waar de eerste editie van Globefest zal plaatsvinden.
Met Globefest krijgt Schoten er deze zomer een nieuw festival bij. Het dancefestival mikt op een breed publiek dat van goede dj's houdt. "Schoten verdient dat", zeggen de jonge organisatoren.

Schotenaren Jarko Peeters (31) en Nick De Ridder smijten zich in een nieuw avontuur. Met Globefest willen ze Schoten nog meer op de festivalkalender zetten. "Eigenlijk zijn we er al twee jaar mee bezig maar vorig jaar kregen we het advies van de politie om het nog een jaar uit te stellen. Ze hadden toen niet voldoende manschappen om de veiligheid te garanderen. Aangezien bij ons de veiligheid primeert, hebben we er voor gekozen het evenement een jaartje uit te stellen", vertelt Peeters.


Schoten kent al heel wat festivals zoals Rock Schoten en het werelddansfestival. Dance ontbrak nog in dat lijstje.


"We zijn onder meer in jeugdverenigingen en cafés gaan horen of dit concept in Schoten zou aanslaan. Zo zien we ook dat de festivals in de buurt erg populair blijven maar een dancefestival in onze eigen achtertuin hadden we nog niet. Uit ons onderzoek blijkt dat een dancefestival in Schoten kan werken, dus waarom niet? Schoten verdient dit. De gemeente heeft jaren met een moeilijke reputatie te kampen gehad maar dat willen we nu definitief achter ons laten. Dit is dan ook een festival door en voor Schotenaren, maar iedereen is welkom uiteraard."


Globefest wil ook een origineel concept lanceren. "Moeder natuur wordt een beetje het thema op ons festival. Vooral de vier elementen: water, vuur, aarde en wind willen we uitspelen. Wanneer de dj's wisselen, zullen er bijvoorbeeld vuurspuwers optreden. Er zullen ook vertellingen zijn die uitgebeeld worden door danseressen."

Wereldkeuken

"Ook met drank en eten proberen we het verschil te maken. Het standaard festivaleten zal er zijn maar daarnaast willen we toch ook wat extra's bieden; wereldkeuken zoals Mexicaans maar ook hamburgers van echt goede kwaliteit", vertelt Peeters.


Geen bekende dj-namen op het podium, wel talent van eigen bodem. "We hebben er zeer bewust voor gekozen om dj's uit onder andere Schoten een podium te bieden. We willen het basic houden voor deze eerste editie. We hopen echt dat het een succes wordt maar voorlopig blijven we met de voetjes op de grond."


Met De Zeurt kiest Globefest ook een eerder aparte locatie. "Heel de zomer lang staat er in het park van Schoten een festivaltent voor allerlei evenementen. Aangezien de bewoners rond het park toch wat overlast te slikken krijgen, hebben wij ervoor gekozen om in De Zeurt post te vatten. Het domein ligt toch wat meer afgelegen en de parking biedt meer plaatsen dan aan het Kasteel."


Globefest vindt op 4 juli plaats naast de sportterreinen van De Zeurt. Info: www.globefest.be