Indonesisch ministerie van sport promoot vechtsport ‘Pencak Silat’

Afgelopen woensdag kwam een delegatie van het Indonesisch ministerie van sport op bezoek in het Schoten. Samen met de eerste secretaris van de Indonesische ambassade kwamen ze de spectaculaire vechtsport ‘Pencak Silat’ promoten.
Een Indonesische delegatie kwam de vechtsport 'Pencak Silat' promoten op het gemeentehuis.
Gemeente Schoten Een Indonesische delegatie kwam de vechtsport 'Pencak Silat' promoten op het gemeentehuis.

Hoog bezoek in het gemeentehuis van Schoten op woensdag. Een delegatie van het Indonesisch ministerie van sport wilde samen met de eerste secretaris van de Indonesische ambassade ‘Pencak Silat’ komen promoten. Die oosterse vechtsport is vrij onbekend: Schoten is de enige Belgische gemeente met een officiële club voor ‘Pencak Silat’, namelijk Harimau. In 2020 organiseert die club zijn 25ste open kampioenschap.

Olympische sport?

In Indonesië is de verdedigingskunst ‘Pencak Silat’ razend populair. Het Zuidoost-Aziatisch land wil ‘Pencak Silat’ tegen 2032 bombarderen tot Olympische sport. Daarvoor moet de vechtsport in minstens 50 landen een federatie met 250 aangesloten leden hebben. Om dat te bereiken, kan ook de Schotense club Harimau wat extra leden gebruiken. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.