In het dierenasiel kan je een cadeautje onder de boom leggen voor de diertjes

Geert De Rycke
Deze maand kan je de dieren in het dierenasiel van Schoten wat kerstvreugde brengen. Het asiel heeft namelijk een kerstboom gezet zodat bezoekers en dierenliefhebbers een leuk pakje kunnen achterlaten voor de beestjes. Een traditie die al enkele jaren de harten verwarmt van mens én dier.

In het dierenasiel staat een mooie kerstboom klaar om aangevuld te worden met leuke cadeautjes voor de dieren. Een aantal jaren geleden kwamen mensen op het idee om tijdens de kerstperiode ook te denken aan de dieren die (nog) geen thuis hebben. “Mensen wilden de dieren een cadeautje geven en ondertussen is dat een traditie geworden”, zegt Monique, een vrijwilligster van het asiel.

Alle geschenken zijn welkom

Elk jaar wordt de kerstboom gezet en ontvangt het dierenasiel met plezier de geschenken voor de beestjes. “We krijgen leuke cadeautjes zoals voedsel, snoepjes, speeltjes en verzorgingsproducten voor de dieren.” Dat laatste blijft wel erg noodzakelijk voor het asiel. “We zijn met alles tevreden”, klinkt het. Maar verzorgingsproducten zoals ontworming en ontvlooiing kan het asiel zeker gebruiken. “Deze producten gebruiken we dagelijks, dus zijn we altijd heel blij om ze te mogen ontvangen. Maar dat wil niet zeggen dat andere cadeautjes minderwaardig zijn”, lacht Monique. “We zijn dankbaar voor alle geschenken.”

De vrijwilligster laat ook weten dat het asiel nooit genoeg kan krijgen. “Mandjes en dekentjes verslijten vrij snel.” Daarnaast kan het asiel ook nog wat doorverkopen op tweedehandsbeurzen. “De opbrengst gebruiken we dan weer voor voeding en verzorging van de dieren.”

De kerstboom staat in het asiel tot het einde van het jaar. Je kan zonder afspraak langsgaan om een leuk cadeautje af te geven.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.