Huis van het Kind lanceert eigen website

De nieuwe website
Huis van het Kind/Gemeente Schoten De nieuwe website
Het Huis van het Kind in Schoten heeft afgelopen maandag zijn eigen website gelanceerd. Daar kan de (toekomstige) ouder allerlei informatie vinden over kinderopvoeding, van de zwangerschap tot jeugdhulp. Voor kinderopvang stapt de gemeente Schoten in dat kader over naar een nieuw systeem om kinderopvang te regelen.

Al lange tijd kunnen ouders met vragen over het opvoeden en opgroeien van hun kinderen terecht bij het Huis van het Kind. Sinds maandag 24 februari kunnen de Schotenaren ook online het Huis van het Kind bezoeken. De gloednieuwe website geeft voor de ouders informatie over zwangerschap, borstvoeding, kinderopvang, het aanmeldsysteem voor lagere scholen... Daarnaast staan op de website nuttige blogposts en leuke gezinsevenementen te lezen.

Kinderopvang

Met de lancering van de nieuwe website van het Huis van het Kind hanteert de gemeente ook een nieuw systeem voor het regelen van kinderopvang. Op de website van Opvang Vlaanderen is een overzicht te lezen van het aanbod in Schoten voor baby’s of peuters van nul tot drie jaar. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen groepsopvang, een opvang met minimaal negen kindjes, en gezinsopvang, waarbij maximaal acht kindjes samen opgevangen worden. Als gebruiker dient u daarvoor een account aan te maken. Zo kan u snel en gemakkelijk digitaal een aanvraag indienen bij de opvanglocatie naar keuze. Het Huis van het Kind en het loket Kinderopvang blijven wel beschikbaar voor ondersteuning bij en vragen over kinderopvang.

De nieuwe website van het Huis van het Kind kan u terugvinden via www.huisvanhetkindschoten.be.

De Schotense kinderopvang dient voortaan geregeld te worden via www.opvang.vlaanderen.be.