Hondenloopweide aan Atheneum moet einde maken aan ergernis

Honden sprongen van blijdschap over elkaar, de baasjes zagen dat het goed was.
Foto Klaas De Scheirder Honden sprongen van blijdschap over elkaar, de baasjes zagen dat het goed was.
Het gemeentebestuur van Schoten is tegemoet gekomen aan de klachten over hondenpoep op de grasvelden van het GO! Atheneum Schoten. Er is een hondenloopweide geopend op een deel van het terrein.

Aangezien het grasplein in de eerste plaats een plek is waar buurtbewoners elkaar ontmoeten en scholieren sporten, hebben buurtcomité Atheneum en de school zelf een oplossing gevraagd. "Wij zijn ingegaan op de vraag om een hondenweide in te richten op het terrein", zegt Paul Valkeniers (Open Vld), schepen van Dierenbescherming. "De schooldirectie was meteen zeer enthousiast en stelde een deel van het terrein ter beschikking. De weide is omringd door een milieuvriendelijke omheining met een veiligheidssas die de scheiding vormt tussen spelende kinderen en hondenbaasjes."

Gelmelenhof

De hondenloopzone aan het Atheneum is de eerste van een tweede golf nieuwe hondenweides in Schoten. "De vraag naar die weides leeft eigenlijk al twintig jaar in onze gemeente", gaat Valkeniers verder. "Maar tijdens de vorige legislatuur was dat blijkbaar geen prioriteit. Hondenloopzones zijn nochtans spotgoedkoop om in te richten. In 2013 opende we de eerste weide en we zijn ondertussen aan nummer vijf toe. In januari komt er nog één bij aan het Gelmelenhof en later volgen nog hondenweides in het Gemeentepark en in de wijk Sas 6."

Ontmoetingsplaatsen

"Uit ervaring weten we dat die zones ook echte ontmoetingsplaatsen worden en zien we dat baasjes de hondenweides netjes houden. Bovendien is er minder overlast in de straten en op pleintjes", voegt schepen Paul Valkeniers er nog redenen aan toe om hondenloopweides te realiseren. (BSB)